×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

Mikä Oma huone?

Oma huone on kirjallisuus- ja kulttuurimedia, jonka juuret ovat vuonna 2018 perustetussa Oma huone -podcastissa. Alkuvuodesta 2019 julkaistu Oma huone -sivusto kokoaa podcastia laajemmin yhteen kiinnostavimmat aiheet ja ilmiöt kirjallisuuden ympäriltä. Vuonna 2020 Oma huone -brändi laajeni Etsy-kaupaksi, josta voi ostaa kirjanmerkkejä.

Oma huone -podcastia ja Oma huone -sivustoa pyörittävät toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

"Mutta, te ehkä sanotte, mehän pyysimme Teitä puhumaan naisista ja kirjallisuudesta – mitä tekemistä niillä on oman huoneen kanssa?" Virginia Woolf, Oma huoneen alkusanat

Oma huone -sivusto 

Oma huone -sivustolla kirjoitamme kaikesta siitä, mikä ei mahdu podcastiin. Kerromme, mitä jaksoissa jäi sanomatta ja – kuten elämässä tavallista – mitä keksimme sanoa vasta sitten, kun tilanne on jo ohi.

Sivustolla laajennamme aiheitamme myös muuhun kulttuuriin. Vertailemme kirjoja ja niistä tehtyjä filmatisointeja, matkustamme kirjamaisissa paikoissa ja vinkkaamme parhaat jutut juuri nyt. Jaamme somevinkkejä ja kerromme, ketä kannattaa seurata.

Oma huone -podcast

Oma huone -podcast pureutuu noin tunnin mittaisissa jaksoissaan syvälle kirjallisuuden ja kirjoittamisen ilmiöihin. Käsittelymme kohteina ovat muun muassa kirjallisuuden genret ja representaatiot sekä kirjoittamisen prosessi.  

Kutsumme podcastimme vieraiksi kirjailijoita, bloggaajia sekä muita kirjallisuusalan vaikuttajia. Podcastissa ovat vierailleet muun muassa kirjailijat Eeva RohasKatri AlataloLaura LähteenmäkiElina RouhiainenElina PitkäkangasAleksi DelikourasSalla SimukkaJyri Vartiainen, Taina Latvala, Helmi Kekkonen, Niina Mero ja Mikko Toiviainen. 

Kuuntele podcastia:

Soundcloud: Oma huone
iTunes: Oma huone
Spotify: Oma huone

Toimitus

Anniina Nirhamo

Anniina on opiskellut kirjallisuutta, kirjoittamista ja journalistiikkaa Jyväskylän yliopistossa ja työskentelee toimittajana Yleisradion palveluksessa.

Anniina lukee kaikkea muuta paitsi fantasiaa ja itkee keskimäärin joka kolmannen kirjan ääressä. Kirjallisuuden lisäksi Anniinan sydäntä lähellä ovat kukat, kakut ja auringonlaskut.

Oman huoneen lisäksi Anniinan löytää Instagramista käyttäjätunnuksella @anniinasbooks.

Ulla Lehtinen

Kirjallisuutta ja journalistiikkaa Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Ulla kirjoittaa parhaillaan gradua The Handmaid's Tale -televisiosarjan sukupuolittuneesta väkivallasta. Noin yhden päivän viikossa Ulla tekee töitä freelance-toimittajana, ja joinakin päivinä hän hyppää Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapina ry:n puheenjohtajan saappaisiin.

Vapaa-ajalla Ulla uppoutuu kotimaiseen nykykirjallisuuteen ja nuortenkirjoihin ja yrittää löytää kestävää viihdekirjallisuutta. Myös haudutettu tee, pinkit vaatteet, salakäytävät, vauvakirahvit ja juustot kiinnostavat.

Ullan kirja-aiheisia juttuja voi lueskella myös Instagramista @tarinannuppuja-tililtä.

Ota yhteyttä ja seuraa somessa

Haluatko tehdä kanssamme yhteistyötä? Oletko kiinnostunut tulemaan podcast-vieraaksemme? Muuta kysyttävää, palautetta, ideoita?

Sähköposti: omahuonepodcast[at]gmail.com
Instagram: @omahuonepodcast
Facebook: Oma huone
Pinterest: Oma huone

Yhteistyöhön? 

Teemme yhteistyötä arvoihimme sopivien yritysten ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Laita viestiä, niin suunnitellaan!

Olemme aikaisemmin tehneet yhteistyötä Helsinki Writing Retreating kanssa ja Design by Ilonan kanssa.

Kurkkaa myös Aami-kollektiivi, jonka kautta tarjoamme kirjasomekoulutuksia, järjestämme tapahtumia ja olemme tuottaneet Kirjagrammaajan käsikirjan.
Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine