×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

Mikä Oma huone?

Oma huone on kirjallisuus- ja kulttuurimedia, jonka juuret ovat vuonna 2018 perustetussa Oma huone -podcastissa. Alkuvuodesta 2019 julkaistu Oma huone -sivusto kokoaa podcastia laajemmin yhteen kiinnostavimmat aiheet ja ilmiöt kirjallisuuden ympäriltä.

Oma huone -podcastia ja Oma huone -sivustoa pyörittävät toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

"Mutta, te ehkä sanotte, mehän pyysimme Teitä puhumaan naisista ja kirjallisuudesta – mitä tekemistä niillä on oman huoneen kanssa?" Virginia Woolf, Oma huoneen alkusanat

Oma huone -sivusto 

Oma huone -sivustolla kirjoitamme kaikesta siitä, mikä ei mahdu podcastiin. Kerromme, mitä jaksoissa jäi sanomatta ja – kuten elämässä tavallista – mitä keksimme sanoa vasta sitten, kun tilanne on jo ohi.

Sivustolla laajennamme aiheitamme myös muuhun kulttuuriin. Vertailemme kirjoja ja niistä tehtyjä filmatisointeja, matkustamme kirjamaisissa paikoissa ja vinkkaamme parhaat jutut juuri nyt. Jaamme somevinkkejä ja kerromme, ketä kannattaa seurata.

Oma huone -podcast

Oma huone -podcast pureutuu noin tunnin mittaisissa jaksoissaan syvälle kirjallisuuden ja kirjoittamisen ilmiöihin. Käsittelymme kohteina ovat muun muassa kirjallisuuden genret ja representaatiot sekä kirjoittamisen prosessi.  

Kutsumme podcastimme vieraiksi kirjailijoita, bloggaajia sekä muita kirjallisuusalan vaikuttajia. Podcastissa ovat vierailleet muun muassa kirjailijat Eeva RohasKatri AlataloLaura LähteenmäkiElina RouhiainenElina PitkäkangasAleksi DelikourasSalla SimukkaJyri Vartiainen sekä Taina Latvala

Toimitus

Anniina Nirhamo

Anniina on opiskellut kirjallisuutta, kirjoittamista ja journalistiikkaa Jyväskylän yliopistossa ja työskentelee toimittajana Yleisradion palveluksessa.

Anniina lukee kaikkea muuta paitsi fantasiaa ja itkee keskimäärin joka kolmannen kirjan ääressä. Kirjallisuuden lisäksi Anniinan sydäntä lähellä ovat kukat, kakut ja auringonlaskut.

Oman huoneen lisäksi Anniinan löytää Instagramista käyttäjätunnuksella @anniinasbooks sekä YouTubesta kanavalta Anniina's books. Anniina on myös Get the toolbox -lifestyleblogin toinen osapuoli. 

Ulla Lehtinen

Ulla puuhastelee kahden pääaineen kanssa Jyväskylän yliopistossa ja yrittää viidennen opiskeluvuotensa kunniaksi vihdoin saada kandidaatintutkinnon kasaan. Neljä päivää viikossa Ulla työskentelee Kotiliedessä digitoimittajana.

Vapaa-ajalla Ulla uppoutuu kotimaiseen nykykirjallisuuteen ja nuortenkirjoihin, ja yrittää löytää kestävää viihdekirjallisuutta. Myös haudutettu tee, pinkit vaatteet, salakäytävät, vauvakirahvit ja juustot kiinnostavat.

Ullan löytää myös Instagramista @tarinannuppuja-tililtä. Twitterissä Ulla visertää vaihtelevalla aktiivisuudella käyttäjänä @LehtinenUlla.
Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine