×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

Miten kirjoittaminen ja julkisuus sopivat yhteen? Tätä pohditaan tänään ilmestyneessä podcast-jaksossa

Kirjoittamisesta ja julkisuudesta uudessa podcast-jaksossa kanssamme keskustelee kirjailija Antti Rönkä.

Miten ammatikseen kirjoittava ihminen suhtautuu julkisuuteen? Miten suhtautua kirjoista ja lehtiteksteistä saatuun palautteeseen? Pääseekö kirjailija puhumaan mediassa myös kirjoistaan vai ovatko toimittajat kiinnostuneita ainoastaan kirjailijan elämän varrella sattuneista kriiseistä?
Suomessa on kaksi tietä kirjailijatähteyteen: julkisuus ja tv tai kirjallisuuspalkinnot. – Antti Rönkä
Uudessa Oma huone -podcastin jaksossa kirjailija Antti Rönkä pohtii julkisuutta kaunokirjallisuutta kirjoittavan näkökulmasta ja podcastin juontajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen toimittajan työn näkökulmasta. 
Onhan kirjoittamisessa se hirveä ristiriita, että pelkää sitä, että kukaan ei lue kirjoitettua tekstiä – ja sitä, että joku lukee. – Anniina Nirhamo
Jaksossa Antti paljastaa, miksi on tullut allergiseksi autofiktion käsitteelle, Anniina kertoo, miksi seuraa vain harvoja ja valittuja kirjailijoita instassa ja Ulla pohtii, miltä tuntuu, kun kirjailija kommentoi kirja-arvostelua bookstagramissa.
Kaikki luova tekeminen on niin henkilökohtaista, että kaikki palaute, jota siitä saa, on aina yhtä kivuliasta kuultavaa – tai ihanaa, riippuen siitä, millaista palautetta saa. – Antti Rönkä

Jakson vieraana on kirjailija Antti Rönkä

Antin koskettavan, koulukiusaamisesta kertovan esikoiskirjan Jalat ilmassa (Gummerus, 2019) julkaisuoikeudet myytiin juuri ranskankielisiin maihin. Tänä keväänä ilmestyi myös Antin ja hänen isänsä Petri Tammisen kirjeenvaihtokirja Silloin tällöin onnellinen (Gummerus).

Esikoiskirjansa julkaisemisen jälkeen Antti on puhunut kirjoistaan lukuisissa lehtihaastatteluissa, aamutelevisiossa ja radiossa ja esiintynyt monissa tapahtumissa puhujana. Miltä tuntuu, kun kirjailija nykäistään kirjoituskammiostaan keskelle mediamyllytystä?

Kuuntele jakso alta, Spotifysta, iTuneista tai Acastista!
Oma huone

Ei kommentteja

Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine