×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

Kirjoihin perustuvat elokuvat ja tv-sarjat, joita odotamme vuonna 2020

Tänä vuonna kirjoista tehdyt elokuva- ja tv-adaptaatiot tuntuvat räjähtävän käsiin. Niitä on ihan älyttömästi – niin vanhojen klassikoiden uudelleenfilmatisointeja kuin uusista hittikirjoista tehtyjä televisioversioitakin. Listasimme kiinnostavimmat!

Little Women

Yhdysvalloissa jo ensi-iltansa ja Oscar-ehdokkuutensakin saanut Pikku naisia -elokuva tulee Suomen ensi-iltaan 31.1. Odotamme innoissamme uudelleenfilmatisointia tästä klassikosta, jossa näyttelevät muun muassa Emma Watson, Laura Dern, Meryl Streep ja Saoirse Ronan! Pitäisikö lukea kirja pitkästä aikaa uudelleen ennen leffan katsomista..?

Normal People

BBC tuottaa tänä vuonna 12-osaisen tv-sarjan Sally Rooneyn bestselleristä Normal People. Romaani ilmestyy myös suomeksi tänä keväänä Otavalta nimellä Normaaleja ihmisiä. Anniina ja Ulla ovat nauttineet molemmista Rooneyn kirjoista kovasti ja Normal Peoplen traileri vaikuttaa lupaavalta! Mihinköhän suoratoistopalveluun tämä Suomessa tulee? Toivotaan, että tulee!

Lue myös Anniinan arvio Sally Rooneyn kirjasta Keskusteluja ystävien kesken.


Little Fires Everywhere

Celeste Ngn romaaniin perustuvan minisarjan tuottaa Reese Witherspoonin tuotantoyhtiö, joka tuotti myös upean Big Little Lies -sarjan. Anniina näkee sielunsa silmin Reesen pääroolissa täydellisenä perheenäiti Elena Richardsonina, jolla on hieman tarvetta puuttua muiden asioihin...!

Little Fires Everywhere ilmestyi suomeksi Gummeruksen kustantamana viime vuonna nimellä Tulenarkoja asioita. Anniina on tämän Yhdysvalloissa yli miljoona kappaletta myyneen teoksen lukenut eikä ollut siitä kovin vakuuttunut, mutta sarjan toteutus kiinnostaa!

Yhdysvalloissa sarjan pitäisi tulla julki maaliskuussa, saa nähdä koska saamme sen Suomeen ja kuka sitä välittää.

P.S. I Still Love You

Supersöpö teiniromanssi To All the Boys I've Loved Before saa tänä vuonna jatko-osan Netflixissä. Jenny Hanin kirjaan perustuvassa ensimmäisessä elokuvassa päähenkilö Lara Jeanin entisille ihastuksilleen kirjoittamat kirjeet päätyvät vahingossa vastaanottajilleen, vaikka kirjeitä ei ollut koskaan tarkoitus lähettää. P.S. I Still Love You -elokuvassa jälleen yksi Lara Jeanin entinen ihastus ilmestyy hänen elämäänsä. Elokuva on tarkoitus julkaista Netflixissä 12. helmikuuta eli sopivasti juuri ystävänpäivän alla.

Salainen puutarha

Frances Hodgson Burnettin klassikkokirja Salainen puutarha oli yksi Ullan suosikeista lapsena. Kirjassa orpotyttö Mary lähetetään asumaan pelottavan setänsä luo isoon kartanoon, mutta Mary löytää pihasta murattien peittämästä muurista oven, jonka takaa paljastuu mitä ihanin salaisuus. Kun filmatisoinnissa näyttelevät vielä upeat Colin Firth ja Julie Walters, mitä muuta elokuvalta saattaisi toivoa?

Uusi uljas maailma

Aldous Huxleyn dystopiakirja kertoo yhteiskunnasta, jossa muun muassa monogamia, ajatteleminen, yksityisyys, perhe ja historia ovat kiellettyjen asioiden listalla. Kirjasta valmistelee sarjaa uusi Peacock-suoratoistopalvelu, jonka on tarkoitus aueta käyttäjille Yhdysvalloissa heinäkuussa. Sarjan tarkkaa ilmestymisajankohtaa ei ole vielä ilmoitettu.

Kuuntele myös Oma huone -podcastin jakso dystopioista, jotka kiehtovat, pelottavat ja piinaavat. 

Emma

Jane Austenin faneja hemmotellaan, sillä tänä keväänä elokuvateattereihin pelmahtaa taas yksi versio hänen klassikkokirjastaan Emma.

Vaikka Emmasta on vuosien varrella ilmestynyt useita filmatisointeja (viimeisimpänä BBC:n mainio minisarja vuodelta 2009) ja Emmaa on näytellyt niin Kate Beckinsale, Gwyneth Paltrow kuin Romola Garaikin, uusi versio kiinnostaa! Tällä kertaa ystävilleen avioliittoja tehtailevan Emman roolissa nähdään Anya Taylor-Joy. Finnkino on ilmoittanut elokuvan Suomen ensi-illaksi 6.3.2020.

Kuolema Niilillä

Uusi Agatha Christie -filmatisointi saapuu valkokankaille loppuvuodesta. Hercule Poirotin roolissa nähdään taas Kenneth Branagh, joka esitti Poirotin roolin jo Idän pikajunan arvoituksessa (2017). Vaikka Branagh ei ylläkään suorituksellaan ikonisen Poirot-näyttelijä David Suchetin tasolle, tämäkin elokuva kiinnostaa! Luvassa on intohimoa, epäonnista rakkautta ja piinaava häämatka Egyptin maisemissa.

Odotatko sinä erityisesti jotakin kirjaan perustuvaa leffaa tai sarjaa tänä vuonna?Oma huone

Ei kommentteja

Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine