×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

Jakso 14 on ilmestynyt! Tästä kaikesta puhumme

Oma huone -podcastin 14. jaksossa puhumme prinsessoista niin kirjallisuudessa ja tosielämässäkin. Miksi prinsessatarinat kiinnostavat ihmisiä? Miten prinsessojen representaatio on muuttunut vuosien varrella? Entä mitä ajattelemme aikuisina lapsuutemme yhdestä suosikkisarjasta, Prinsessapäiväkirjoista?

Tänään ilmetyneessä podcast-jaksossa keskustelemme taas kahdestaan voimaantuneena siitä kaikesta hyvästä palautteesta, jota saimme jaksosta 12. Halusimme kokeilla, miltä tuntuu lukea aikuisena uudestaan lapsuutemme suosikkisarjaa, Meg Cabotin Prinsessapäiväkirjoja.

Jaksossa on siis luvassa paljon puhetta Prinsessapäväkirjoista. Mikä niissä on niin hienoa? Miksi me molemmat rakastimme lapsena tuota sarjaa? Mistä niissä on pohjimmiltaan kyse? Onko mitään hyötyä lukea aikuisena hirveän kriittisesti omia lapsuuden suosikkejaan? Ja miksi prinsessat eivät ole enää cool?
Passiivisuus liitetään usein prinsessoihin: he ovat niitä, jotka tulevat prinssien pelastamiksi. Vaikka nykyään on myös aktiivisia prinsessoja, jotka murtavat tätä roolia, prinsessahahmo palautuu monesti juuri passiivisuuteen. - Ulla
Keskustelemme myös tosielämän kuninkaallisista ja heidän kiehtovuudestaan. Mikä kuninkaallisissa oikein kiinnostaa? Haluavatko kaikki sisimmässään löytää pelastavan prinssinsä ja kohota ryysyistä rikkauksiin? Kerromme, mitä ajattelemme Meghan Marklesta ja miten toivomme, että hän mullistaisi brittihovin.

Arvaatko muuten, kumpi meistä halusi pienenä tulla prinsessaksi ja kumpi ei? Ja kumpi näytteli ala-asteella viekottelevaa prinsessaa koulun näytelmässä?
Kun naisesta sanotaan, että "se on vähän sellainen prinsessa", se kuvaa kaikkea sitä, mitä nainen ei saa olla. - Anniina
Ennen kaikkea puhumme siitä, miten kapea on prinsessan ja kaiken kaikkiaan naisen rooli. Pohdimme, miten lukemamme kirjallisuus vaikuttaa siihen, miten sosiaalistumme sukupuoleen. Entä miksi satujen prinssit vannovat ikuista rakkauttaan tuntematta prinsessaa ollenkaan ja pussailevat ilman lupaa?!

Kuuntele jakso Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta tai Acastista!


Meg Cabot: Prinsessapäiväkirjat

Oma huone

Ei kommentteja

Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine