×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

Löytyvätkö bookstagram-tililtäsi jo nämä kaikki postaukset? Yli 30 ideaa bookstagram-kuviin

Välillä inspiraatio nuupahtaa hetkeksi, ja aivot lyövät tyhjää, kun pitäisi keksiä, millaisen kuvan seuraavaksi jakaisi bookstagram-tilillä. Näin käy minulla ainakin melko usein. Siispä päätin listata parhaat ideat bookstagram-kuviin. 
 1. Kirjoita arvostelu kirjasta. Arvostelu on ehkä klassisin bookstagram-postauksen aihe ja aivan syystä. Kirjavinkkien jakaminen toisille on bookstagramin kultainen sydän. 
 2. Kokoa kuvaan kirjanmerkkisi ja kerro, mistä olet ne hankkinut. Onko jokin niistä suosikkisi? 
 3. Mikä on salainen kirjapaheesi? Taitteletko kirjojen sivut koirankorville, unohdatko toistuvasti palauttaa kirjaston kirjat vai luetko aina kirjojen viimeiset lauseet ensimmäisenä?
 4. Listaa kuukauden luetut kirjat. Tämä on näppärä ja suosittu postaustyyppi, joka koostaa yhteen kuukauden aikana ahmitut sivut. Halutessaan voi kertoa, minkä arvosanan annoit kullekin kirjalle.
 5. Mikä on paras lukemasi klassikkokirja? Entä mikä on inhokkisi?
 6. Jaa eri genrejen suosikkikirjasi seuraajiesi kanssa. Mikä on paras lukemasi YA-kirja, dekkari, lastenkirja tai klassikko? Vaihtoehtoisesti kerro, mikä on paras osa jostakin kirjasarjasta. Voittaako Liekehtivä pikari Puoliverisen prinssin ja peittoaako Hopeinen tuoli Velhon ja leijonan?
 7. Kirjoita rakkauskirje lempikirjallesi. Mitä muistat ensikohtaamisestanne? Oliko lempenne rakkautta ensisilmäyksellä vai muuttuiko suhde vihasta rakkaudeksi? 
 8. Koosta seuraavan kuukauden "aion lukea nämä kirjat" eli "to be read" -lista. Lukusuunnitelmat muuttuvat jatkuvasti, mutta toisinaan on hauska fiilistellä kaikkia lukemattomia teoksia ja pohtia, mitkä kirjat tekisi mieli lukea juuri tällä hetkellä.
 9. Jaa epäsuositut kirjoihin liittyvät mielipiteesi. Mitä sellaisia kirjoja vihaat, joita kaikki muut rakastavat?
 10. Räpsäise kuva kirjahyllystäsi ja kerro, mikä on logiikka kirjahyllysi järjestyksen takana. Onko kirjat kenties järjestetty genreittäin, väreittäin vai aakkosittain? 
 11. Mitkä ovat huonoimmat koskaan lukemasi kirjat?
 12. Millaisia ovat lapsuutesi lempikirjat? Millaisia muistoja kyseisiin kirjoihin liittyy?
 13. Ketkä bookstagrammaajat inspiroivat sinua? Anna shoutout esimerkiksi viidelle bookstagrammaajalle, joiden kuvia tai tekstejä olet ihastellut kuluneen viikon aikana.
 14. Jaa paras vinkkisi toisille bookstagrammaajille. Olipa se sitten huikea sovellus kuvien muokkaamiseen tai fiidin suunnitteluun tai jotain aivan muuta, ole mukava muille ja laita hyvä kiertämään. (Ja talteen poimi Anniinan vinkit bookstagrammaijlle aiemmasta postauksestamme!)
 15. Ota kuva sen fiktiivisen maailman kartasta, johon haluaisit matkustaa, ja kerro, miksi matkustaisit juuri sinne. 
 16. Tee kirjasoittolista lempikirjallesi. Mitkä biisit tuovat mieleesi aina kyseisen kirjan? 
 17. Harry Pottereista voi ammentaa ideoita kuviin vaikka loputtomasti! Mihin Harry Potter -tupaan kuulut? Kuka on suosikkihahmosi Harry Pottereista? Mikä on ensimmäinen Potter-muistosi? Kokoa kuvaan kaikki omistamasi Potter-aiheinen rekvisiitta ja ota kaikkien aikojen fanikuva. 
  parhaat ideat bookstagram-kuviin
 18. Millaiset lukueväät otat mukaan kirjamatkoillesi? Juotko kirjan äärellä teetä, kahvia, kaakaota vai jotain väkevämpää? 
 19. Mitkä ovat guilty pleasure -kirjojasi? 
 20. Mitä kirjaa luet parhaillaan? Mitä olet pitänyt siitä tähän mennessä? 
 21. Kerro, ketkä kirjailijat ovat suosikkejasi. Miksi rakastat juuri heidän tuotantoaan ja kuinka monta kirjaa olet lukenut heiltä?
 22. Keihin kirjallisuuden henkilöhahmoihin samaistuit eniten lapsena? Oliko Vaahteranmäen Eemeli, Vihervaaran Anna tai neiti Etsivä ihailusi kohde? Miksi?
 23. Jos kirjoittaisit kirjan, mistä se kertoisi? Millainen on täydellinen kirja, jonka haluaisin lukea?
 24. Jaa hyvä sitaatti kirjasta. Poimi esimerkiksi mainio sitaatti Muumi-kirjoista tai muutama säe koskettavista voimarunoista.
 25. Kerro, mitä kirjaa rakastit teini-ikäisenä. Millaisia muistoja kirjaan liittyy?
 26. Nappaa kuva suosikkikirjastostasi tai suosikkikirjakaupastasi ja jaa se. Kerro, miksi juuri kyseinen paikka on suosikkisi. 
 27. Mikä kirjasta tehty elokuva hurmasi sinut? Oletko nähnyt kirjaan pohjautuvia elokuvia, jotka ovat parempia kuin alkuperäisteos? 
 28. Kenen kirjailijan kirjoja omistat eniten? Kokoa kuvaan kaikki kirjat ja kerro, miksi kirjoja on päässyt kertymään niin paljon. 
 29. Tee kirjasateenkaari. Etsi kaikki sateenkaaren värit kirjahyllystäsi ja pinoa kirjat kuvaa varten. 
 30. Hyppää mukaan kuvaan ja ota kuva itsestäsi kirjan kanssa. 
 31. Kokoa kuvaan kaikki hyllystäsi löytyvät kirjat, joita et ole vielä lukenut, mutta joille arvelet antavasi arvosanaksi 5 tähteä. Jaa kuva hastagilla #5starpredictionstag ja käy tägin takana kurkkaamassa, millaisia ennakointeja toiset bookstagrammaajat ovat tehneet. 
 32. Missä luet kaikista mieluiten? Ota kuva suosikkilukunurkastasi. 
 33. Mikä on lohtukirjasi? Mihin kirjaan tartut, kun haluat lohtua ja turvaa? 
 34. Jotkin kirjat voisi lukea uudestaan ja uudestaan loputtoman monta kertaa! Mitä kirjoja sinä olet lukenut useita kertoja? 
Mitkä bookstagram-kuvaideat puuttuvat listalta? Kerro suosikkisi kommenteissa! 
Ulla

Ei kommentteja

Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine