×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

Tunnetko jo kaikki kotimaiset kirjapodcastit? Päivittyvä lista!

Kotimaisten kirjapodcastien määrä räjähti vuonna 2018. Muutamat tienraivaajat olivat pyörineet jo pidempään, mutta tuntuu, että viime vuonna alkoi kunnolla tapahtua. Podcastit ovat nyt kunnolla levinneet Suomeen, mikä näkyy myös kirjapodcastien määrässä. Ja mikä sen hienompaa!

Tässä postauksessa pyrimme listaamaan kaikki suomalaiset kirja-aiheiset podcastit. Päivitämme listaa sitä mukaa, kun uusia podcasteja syntyy ja/tai törmäämme niihin. Vinkkaathan, jos joku podcast puuttuu listasta!


SivumennenKotimaisten kirjapodcastien äiti Sivumennen elää ja voi hyvin jo kolmatta vuotta. Sivumennenissä puhutaan myös ajankohtaisista aiheista kirjallisuuden ympäriltä, feministeinä tietysti. Fanitamme Jonna Tapanaisen ja Johanna Laitisen asennetta, tyyliä ja ajatuksia suuresti!


Kertojan ääni


Aktiivisesti jo parin vuoden ajan päivittynyt Kertojan ääni -podcast käsittelee kirjallisuutta ja kirjoittamista monilta kanteilta. Osassa jaksoista on mukana vieraita, osassa podcastaajat Essi Pulkkinen ja Jukka Ahola juttelevat kahdestaan. Podcastin erikoisuuksiin kuuluvat novellijaksot, jossa Essi ja Jukka lukevat tekstejään ääneen. Tässä on muuten teknisesti erittäin laadukas podcast!


Lukuvika


Loppuvuodesta 2017 aloittaneessa Lukuvika-podcastissa puhutaan kirjallisuudesta rennosti ja fiksusti. Essi Rötkösen ja Jenni Lindvallin käsittelyssä ovat olleet muun muassa suorituskulttuuri ja okkultismi. Podcastin nimikko-osio on mainitsemisen arvoinen: siinä podcastaajat kertovat "lukuvikansa", eli kaikki ne kirjat, joita ei ole tullut luettua. Toinen suosikkiosiomme on "en ole lukenut, mutta tuomitsen silti."

Kirjapinon takaa


Noin vuoden vanha on myös Sonjan ja Lillin Kirjapinon takaa -podast, jossa jaetaan lukuvinkkejä ja tehdään lukusuunnitelmia. Viimeisimpänä podcastaajat ovat lukeneet toistensa suosikkikirjat, pohtineet työelämäkirjallisuutta sekä ystävyyttä kirjallisuudessa.


Takakansi


Niin ikään noin vuoden vanha on Marko Suomen Takakansi-podcast, joka on tänä vuonna ottanut kunnon spurtin. Jaksoja on ilmestynyt viime aikoina aivan päätä huimaavaa tahtia ja Markon sekä vieraiden käsittelyssä ovat olleet muun muassa genreviha, väärin lukeminen ja pelilukutaito.


Ääniä kirjastosta


Noin vuoden ajan päivittynyt Ääniä kirjastosta on Lahden kaupunginkirjaston podcast, jossa esitellään ajankohtaisia sisältöjä kirjaston kokoelmista. Äänessä ovat kirjaston työntekijät ja jokaisessa jaksossa on teema, kuten viime aikoina naiskirjailijoiden elämäkerrat, vanhemmuus ja sarjakuvat.

Kirjan taajuudella

Kirjastokaistan Soundcloud-tililtä löytyy monenlaisia audiosarjoja, joista tuoreimpana päivittyy Kirjan taajuudella -podcast. Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcastia toimittaa Tuomas Aitonurmi, joka keskustelee jaksojen teemoista vaihtuvien vierailijoiden kanssa. Podcastissa on käsitelty muun muassa pienoisromaania, romantiikkaa ja huumoria kirjallisuudessa.


Toinen tila


Nuoren voiman tuottama, alle vuoden päivittynyt Toinen tila käsittelee kirjoittamista ja feminismiä (what there's not to like). Podcast-sarjassa ovat olleet vieraana muun muassa Silvia Hosseini, Minja Koskela sekä Aura Nurmi.


Siltalan kirjakauppa


Kustannusosakeyhtiö Siltala on avannut alkuvuodesta kirjakaupan, jossa tehdään myös livepodcastia. Siltalan kirjakaupan podcastissa ovat tähän mennessä vierailleet Harry Salmenniemi, Maria Matinmikko, Helmi Kekkonen sekä Harri Mäcklin.


Kirsin Book Club


Ihailtavan aktiivinen Kirsin Book Club on laajentanut myös podcasteihin. Noin kuukausi sitten julkaistussa ensimmäisessä jaksossa käsittelyssä oli Elena Ferranten Napoli-sarja, sen jälkeen on puhuttu Minna Canthista sekä tavattu kirjailija Laura Lindstedt.

Oma huone


Ei pidä pudottaa pois omaa luomustamme, Oma huone -podcastia! Reilun vuoden ajan olemme puretuneet kirjallisuuden ja kirjoittamisen ilmiöihin vaihtuvien vieraiden kanssa. Podcastissa ovat vierailleet muun muassa kirjailijat Eeva RohasKatri AlataloLaura LähteenmäkiElina RouhiainenElina PitkäkangasAleksi DelikourasSalla SimukkaJyri VartiainenTaina Latvala ja Niina Mero


Kirjapodcasteja, jotka eivät ole päivittyneet hetkeen


Mikä on sinun suosikkikirjapodcastisi?
Anniina

Ei kommentteja

Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine