×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

Jakso 12 on ilmestynyt – tästä kaikesta me puhuimme!

Onko kirjoittaminen pelkästään oman navan kaivelua? Miksi niin monet suomalaiset haluavat kirjailijoiksi? Mikä inspiraatiokäsitteessä ärsyttää? Näitä asioita kysymme Oma huone -podcastin uudessa jaksossa!

Oma huone -podcastin uusi jakso hyppää kirjoittamiskeskustelun syvään päähän. Jaksossa ei ole tällä kertaa vierasta, sillä Anniina ja Ulla päättivät repiä itsensä kirjoittajina auki koko kansan edessä (viinin voimalla tosin). Jaksossa selviää, mitä me kirjoitamme, kenelle me kirjoitamme ja miksi me kirjoitamme.

Jakson tuoksinnassa käy ilmi, että me molemmat haaveilemme romaanin kirjoittamisesta – ja että se julkaistaisiin. Genrekirjoittamisestakin haaveillaan, mutta ensin on kirjoitettava vakava romaani, se oikeasti hyvä kirja. Mutta miksi?
"Dissataan, kun nuoret naiset kirjoittaa kasvukertomuksia, mutta mitä muutakaan sitä nuori nainen vois herra jumala kirjoittaa?" Anniina Nirhamo
Vaikka sekä Ulla että Anniina kirjoittavat työkseen, fiktion kirjoittamiselle löytyy monia esteitä. Mitkä ovat suurimmat kompastuskivet uusien merkittävien suomalaisromaanien synnyn tiellä? Entä miksi kaikki muutkin suomalaiset haaveilevat romaanin julkaisemisesta?

Anniina paljastaa antipatiansa inspiraatiokäsitettä kohtaan, Ulla ylistää taas kerran Silvia Hosseinia ja parivaljakko on yhtä mieltä siitä, että jotenkin tässä nyt pitäisi päästä jo alkuun tekstien kanssa – mutta miten?
"Kirjailijuus, tuo oman navan kaivelu!" Ulla Lehtinen

Kuuntele jakso Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta tai Acastista!

Oma huone -podcastin uudessa jaksossa kirjoittaminen ja kirjoittamisen esteet ovat pääosassa.

Oma huone

Ei kommentteja

Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine