×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

I am the night & Mrs Wilson: Kaksi hyytävintä tositapahtumiin perustuvaa tv-draamaa juuri nyt

Kahta minua viime aikoina kuohuttanutta ja koukuttanutta sarjaa yhdistää moni asia. Molemmat sijoittuvat viime vuosituhannen puoleenväliin, ja molemmissa perhesalaisuudet paljastuvat hyytävällä tavalla.

I Am the Night

50-luvulle sijoittuvan sarjan päähenkilö on teini-ikäinen Pat. Pat näyttää valkoiselta, mutta hänen identiteettinsä on musta. Tätä ristiriitaa käsitellään kiinnostavasti läpi sarjan. Varsinaiset tapahtumat kuitenkin liittyvät siihen, kun Pat löytää syntymätodistuksensa ja hänelle selviää, että hän on adoptoitu. 

Patin ja hänen äitinsä suhde on riitaisa ja Pat - tai siis oikealta nimeltään Fauna Hodel, alkaa etsiä biologisia vanhempiaan. Hän saa yhteyden isoisäänsä, kuuluisaan gynekologiin nimeltä George Hodel. Isoisä kutsuu hänet luokseen Los Angelesiin ja Fauna pakkaa laukkunsa. 

Paikan päällä isoisää on kuitenkin vaikea tavoittaa eikä Fauna voi käsittää miksi. Kummallisia asioita tapahtuu, Faunaa seurataan, Georgen entinen vaimo puhuu omituisia. Pikku hiljaa karmivat tapahtumat alkavat selvitä. Sarjan toinen päähenkilö on maineensa menettänyt toimittaja ja Korean sodan veteraani Jay Singletary, joka auttaa Faunaa selvittämään totuuden. 

Tiivistunnelmainen minisarja imaisi minut heti mukaansa. Se, että tämä perustuu tositapahtumiin, tekee siitä erityisen kamalan. Sarja perustuu Fauna Hodelin muistelmateokseen. Sarja on hienosti toteutettu ja India Eisley esittää upeasti nuorta Faunaa. Jos et menetä helposti yöuniasi, suosittelen ehdottomasti katsomaan (itse en menettänyt, vaikka herkkis olenkin!)


Mrs Wilson

Upea Ruth Wilson näyttelee omaa isoäitiään ja on myös tuottanut minisarjan Mrs Wilson. 60-luvulle sijoittuvassa sarjassa tapahtumat alkavat, kun Alison Wilsonin mies menehtyy yllättäen sairaskohtaukseen. Hänen miehensä oli kirjailija ja entinen salaisen palvelun agentti Alexander Wilson.

Onnellista perhe-elämää viettäneen Alisonin maailma järkkyy, kun hänelle alkaa selvitä, ettei hän ollut Alecin ainoa vaimo. Yli 20 vuoden avioliitto paljastuu valheeksi. Alison alkaa selvittää miehensä vaiheita ja toimia tiedustelupalvelussa samalla, kun yrittää salata kaiken kahdelta melkein aikuiselta pojaltaan.

Tämänkin sarjan erityisyys ainakin itselleni syntyy siitä, että sen tapahtumat ovat todella tapahtuneet. Kun kuulin, että Ruth Wilson näyttelee omaa isoäitiään, minulla meni kylmät väreet ja oli pakko alkaa katsoa tätä sarjaa!

Mrs Wilson Yle Areenassa.

Tositapahtumiin perustuvista sarjoista kiinnostaa tällä hetkellä myös juuri Yle Areenaan tullut Invisible Heroes, sekä Perienglantilainen skandaali, joka jäi katsomatta talvella (löytyisiköhän se vielä jostain?) Mitä tositapahtumiin perustuvia sarjoja tai elokuvia sinä suosittelisit?
Anniina

Ei kommentteja

Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine