×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

Jakso 11 on ilmestynyt – tästä kaikesta puhuimme!

Synninpäästö Twiligtille, monologi romantiikan representaatioista ja paljon puhetta feminismistä. Oma huone -podcastin uusin jakso on kaikkea tätä!


Oma huone -podcastin yhdennessätoista jaksossa sukellamme romanttisen viihdekirjallisuuden ja chick litin maailmaan. Millainen on romanttinen viihdekirjallisuus genrenä? Entä miten chick lit ja romantiikka suhteutuvat toisiinsa? Voisiko näitä genrejä kuvata käsitteellä naisviihde, vai ärsyttääkö kyseinen käsite sittenkin liikaa?

Ulla pitää monologin siitä, mikä kaikki romantiikan representaatioissa ärsyttää. Anniina antaa synninpäästön kaikille, jotka ovat joskus pitäneet Twiligtista. Jaksossa vieraileva kirjailija Niina Mero julistaa romantiikan lukemisen feministiseksi teoksi. 
"Näen sen halvimman romanttisen viihteen lukemisen tietyllä tavalla feministisenä tekona. Patriarkaatti ei tätä minulta estä!" Niina Mero
Pohdimme myös, miksi romanttisen viihteen hyllyn äärellä poskia kuumottaa, ja miltä tuntuu myöntää kirjoittajakurssilla kirjoittavansa romanttista viihdettä. Entä mitä Anniina ajatteli, kun Niina kertoi graduseminaarissa kirjoittavansa romanttista kioskikirjallisuutta?

Tarvitseeko chick lit -sankarittariin samaistua ja pitääkö romantiikan sankarin aina olla alfauros? Jaksossa luomme suuntaviivoja uudenlaiselle, kestävämmälle romanttiselle viihteelle, jossa genreä määrittävät sukupuoliroolit saavat kyytiä!
"Eihän romanttinen viihde mitään aivopesumateriaalia ole. Se on fantasiaa, johon uppoudutaan hetkeksi." Niina Mero
Kuuntele jakso Soundcloudista, iTunesista tai Spotifysta!Oma huone -podcastin uudessa jaksossa keskustellaan chick litistä ja romanttisesta viihdekirjallisuudesta.

Oma huone

Ei kommentteja

Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine