×

Oma huone on kirjallisuusmedia, jossa tarkastellaan kirjoja, kulttuuria ja kirjoittamista tuoreista ja kiinnostavista näkökulmista. Sivustoa ja podcastia luotsaavat toimittajat Anniina Nirhamo ja Ulla Lehtinen.

5 parasta ASMR-videoa lukutoukalle – Näiden avulla rentoudut varmasti!

ASMR-videot ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan, ja moni katsoo niitä rentoutuakseen tai nukahtaakseen. Listasin joukon kirja-aiheisia videoita, jotka ovat täydellisiä lukutoukan rauhoittumishetkeen!

ASMR eli autonomous sensory meridian response tarkoittaa rauhoittavaa ja autonomista aistielämystä. ASMR tuntuu monilla ihmisillä kylmien väreiden tapaisena kihelmöintinä eri puolilla kehoa. Monet ovat kertoneet väristysten alkavan takaraivosta ja leviävän selkärankaa pitkin jopa raajoihin asti.

Kokemus on rauhoittava, ja monet tavoittelevatkin ASMR:ää rentoutuakseen tai jopa saadakseen unen päästä kiinni. Jotkut katsovat videoita myös työskennellessään, koska kokevat niiden parantavan keskittymiskykyä.

Lukutiloissa Anni kuiskailee ASMR-videolla

Kaikki eivät ASMR-kokemusta tavoita, mutta näiden videoiden katsomisesta nauttii taatusti jokainen kirjoja rakastava! Etsin nimittäin parhaat kirja-aiheiset ASMR-videot ja tässä ne ovat:

Kirjavinkkausta kirjastossa



Emman WhispersRed ASMR -kanavalta löytyy useampikin seesteinen kirjastoaiheinen video, jossa Emma esittää rauhallisella äänellä puhuvaa kirjastovirkailijaa. Kirjastovirkailija vinkkaa luettavaksi erilaisia kirjoja ja auttaa asiakasta löytämään sopivaa luettavaa. Äänimaisemaa luovat tietokoneen näppäimistön ääni, kirjojen naputtelu ja kynän suhina paperia vasten. Emman ihana brittiaksentti kruunaa rauhoittavan katselukokemuksen.

Kissan kehräystä ja iltasatu


Isabelin video alkaa maailman söpöimmän kissan paijaamisella ja kehräyksellä. Isabel imagination ASMR -kanavalta löytyvän videon pääpaino on kuitenkin Prinsessa Ruusunen -satukirjan lukemisessa iltasaduksi. Koska kirjaa kuvataan videon ajan ylhäältäpäin, katsoja voi seurata kuvitusta samalla, kun Isabel lukee tarinaa. Isabelin ääni sopii täydellisesti ääneenlukemiseen ja painotukset tekevät kuuntelemisesta todellisen nautinnon!

Kirjakaupassa lahjaostoksilla



Lukutiloissa-kanavan ihana Anni kuljettaa katsojan lahjaostoksille kirjakauppaan. Videolla kirjakauppiaan rooliin eläytyvä Anni vinkkaa kirjoja, jotka voisivat sopia lahjaksi nuorelle, yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneelle lukijalle sekä 7- ja 13-vuotiaille lapsille sopivia kirjoja. Annin lempeä, kuiskuttava ääni, kirjojen naputtelu ja kirjavinkkaus muodostavat täydellisen kombon!

Kirjallisuusanalyysia ja ääneenluentaa



Rauhoittava iltahetki ASMR PolkkaKarRkki-kanavan Lauran seurassa tarkoittaa teetä ja ääneen luettuja kirjoja. Videolla Laura kertoo, mitä on lukenut viimeaikoina, puhuu kirjallisuusanalyysista ja lukee kuiskaten Chinua Acheben Things Fall Apartia ja Tove Janssonin Taikatalvea. Äänimaisemaan kuuluu myös kynsien naputusta mukia vasten, sivujen kahinaa sekä kirjastokuitin rapinaa.

Edith Södergrania ja Katri Valaa ääneen luettuna


Matilda eli Whitewinterwhispers on mahdollisesti yksi tunnetuimpia kotimaisia ASMR-artisteja. thisisFINLANDtube-kanavan videoilla hän lukee kotimaisia runoja rauhallisella äänellä kuiskaten. Yllä olevalla videolla hän lukee Edith Södergranin runoja, muun muassa iki-ihanat runot Vierge Moderne ja Tähdet. Toisella kanavan videolla Matilda puolestaan lukee Katri Valan runoja.

Mikä on sinun suosikkisi kirja-aiheisista ASMR-videoista? Kerro kommenteissa!

Ulla

Ei kommentteja

Copyright © Oma huoneCREATED BY ThemeShine